VriendenLoterij Recensie

Beoordeelde Site VriendenLoterij
VriendenLoterij Logo
Korte Beschrijving Inleiding Meespelen bij de Vriendenloterij doe je maar om 2 redenen. Je wilt graag Nederlandse goede doelen steunen en kans maken op een hele volle [...]
Eind­beoordelingLoterij Meesters (3.5/5)
Review geschreven door Loterij Meesters

Recensie

Inleiding

Meespelen bij de Vriendenloterij doe je maar om 2 redenen. Je wilt graag Nederlandse goede doelen steunen en kans maken op een hele volle prijzenpot. De hoofdprijs is de vriendenloterij is een geldbedrag van maar liefst €100.000. Dit lijkt in verhouding tot andere loterijen misschien “weinig” maar hierdoor kan de Vriendenloterij wel ruim 100.000 prijzen per trekking uitdelen. En dat is dan wel weer erg prettig! Met gemiddeld 450.000 loten per trekking is je winkans dus aanzienlijk groot.

Welkom Bonus

De Vriendenloterij maakt het ontzettend aantrekkelijk om te beginnen met spelen. Of dit een scam is, zeker niet! Wanneer je begint met spelen maak je direct kans op een speciale prijzenpot. Hiermee maak je direct na het aanmelden kans op mooie geldbedragen. Waarom dit zo aantrekkelijk is? Omdat je minimaal €15 wint! Een lot bij de Vriendenloterij kost €13,25 inclusief je jackpotbonus van €0,50, dus je hebt hiermee al minimaal €1,75 gewonnen. Nu is die €1,75 misschien geen wereldprijs, maar je doet natuurlijk ook gewoon mee voor de reguliere prijzen van die maand. Je kan dus uiteindelijk van die €1,75 €100.001,75 maken. Na de eerste maand gaat je naast de prijzenpot ook meespelen voor de goede doelen van de Vriendenloterij. Mocht je tijdens de trekking eens buiten ze prijzen vallen dan ben je er in ieder geval van verzekerd dat het goede doel wel wint. Bij de Vriendenloterij gaat altijd 50% van de lotprijs (excl. Jackpotbonus) naar het goede doel van jouw keuze.

Spelaanbod

Spelen met je mobiel Het meespelen bij de Vriendenloterij is erg eenvoudig. Je lotnummer(s) zijn namelijk he mobiele nummer plus toevoeging van twee letters. Stel je mobiel telefoonnummer is: 06-11223344 en je wilt meespelen met 3 loten. Dan zullen je lotnummers er als volgt uitzien:

 • 0611223344-AA
 • 0611223344-AB
 • 0611223344-AC

Bij de Vriendenloterij hoef je niet alle 8 unieke cijfers goed te hebben om een prijs te winnen. Zo kun je al een prijs winnen op de laatste 5,6 of 7 eindcijfers van jouw telefoonnummer. Elke negende van de maand wordt de uitslag bekent gemaakt. Je kunt ervoor kiezen om je loten te upgraden met een jackpotbonus. Deze bonus kost €0,50 per lot per trekking. De jackpotbonus is niet van toepassing op de 2 extra trekkingen. In deze trekkingen speel je dan automatische mee voor €12,75 per lot. Tijdens de 12 reguliere trekkingen worden er meerdere auto’s verloot. Deze zijn te winnen op de laatste 7 eindcijfers van je lotnummer(s). Wanneer je ook meespeelt met de jackpotbonus win je naast de auto óók nog eens €10.000. Speel je met minimaal één lot mee in de Vriendenloterij, dan speel je ook automatisch mee in de wekelijkse bingo. In de Vriendenloterij bingo worden er door de notaris iedere week 30 bingogetallen bekend gemaakt. Het aantal getrokken getallen dat jij nodig hebt om de bingokaart te vullen bepaalt de prijs. De Vriendenloterij kiest ervoor om haar prijzen lager te houden dan de meeste loterijen. Deze bewuste keuze zorgt ervoor dat er veel meer prijzen te vergeven zijn, en de winkans aanzienlijk hoger ligt dan bij de meeste loterijen. Toch zijn de prijzen bij de Vriendenloterij niet mis. Zo maak je tijdens de trekkingen kans op:

 • €100.000
 • Volkswagen polo
 • Droomreis t.w.v. €7.500
 • €25.000
 • 40” Led-tv
 • Iphone 6s
 • En nog veel meer!

Klantenservice

De klantenservice bij de Vriendenloterij wordt gedeeltelijk uitgevoerd door de werknemers van de Vriendenloterij en gedeeltelijk door externe call-centers. Maar schik niet, het verschil zal je niet merken. Beide partijen staan je netjes te woord en gaan met veel geduld met elke vraag om. De medewerkers nemen rustig de tijd om al je vragen te beantwoorden. Naast een FAQ op de website kun je de klantenservice bereiken via telefoon, briefpost, online contactformulier en twitter. Een klein nadeel is dat de telefonische klantenservice op zaterdag enkel tussen 10:00 en 16:30 bereikbaar is. Op maandag t/m vrijdag zijn ze bereikbaar tussen 09:00 en 21:00.

Betalings methoden

Bij de Vriendenloterij betaal je de loten via automatische incasso. De lotprijs zal automatisch voor iedere trekking van uw rekening geïncasseerd worden.

Voors- en tegens

[one_half]

PLUSPUNTEN

 • Grotere winkans dan meeste loterijen
 • Wekelijkse bingo
 • 14 trekkingen per jaar
 • Helft van je inleg gaat direct naar een goed doel
 • Zelf een goed doel kiezen

[/one_half] [one_half_last]

MINPUNTEN

 • Geen live chat beschikbaar
 • Beperkte beschikbaarheid van de telefonische klantenservice

[/one_half_last]

[one_half]

PROMOTIES

[/one_half] [one_half_last]

NIEUWS

[/one_half_last]

Pluspunten

 • Spelen met vriendenpunten
 • Uw mobiel nummer is uw lotnummer

Minpunten

Algemene Informatie

Officiële Site
Website Talen Nederlands
Platformen Desktop/Laptop
Licenties Nederlandse Kansspelautoriteit (Longlist)

Bonussen

VIP-­Programma Ja

Welkomst­bonus

35.000 prijzen tot 1 miljoen!

Stortings­vrije Bonus

35.000 prijzen tot 1 miljoen!

Stortings- en Uitbetalingsopties

Geaccepteerde Valuta Euro

Spelersondersteuning

Support Via FAQ, Telefoon
Support Talen Nederlands
Support Adres VriendenLoterij, Van Eeghenstraat 70, 1071 GK Amsterdam
Openings­tijden Support week 09:00-21:00 zat 10:00-16:00