Lucky Number 7

7 bestempeld tot Nederlands favoriete geluksgetal

Of het nu komt door het aantal planeten in ons zonnestelsel of door de verwijzingen in de Bijbel is niet bekend.

Maar ook dit jaar hebben Nederlanders weer massaal het getal 7 gekozen tot geluksgetal. Dit blijkt uit de statistieken van de Nederlandse StaatsLoterij.

Overigens blijkt het getal 7 niet een slimme keuzen geweest te zijn voor de meeste mensen. Ze hadden namelijk beter voor het getal 1 kunnen kiezen, daar viel het meeste prijzengeld op. Opvallend is wel dat dit eindgetal het minst is verkocht door de StaatsLoterij.

Op dit getal werd in totaal meer dan 25 meer uitgekeerd dan op het getal 7. Respectievelijk 73 miljoen tegenover 46 miljoen euro.’, meldde algemeen-directeur Frans van Steenis.

Belangrijke reden hiervoor is volgens Frans dat hier 2 hele grote prijzen op zijn gevallen van in totaal 33,7 miljoen euro. Dit waren de Jackpot van november (€19.600.000) en de jackpot van de Ouderjaarsloterij (€14.100.000).

Helaas blijkt ook hiervoor te gelden ‘uit het verleden bieden geen garantie voor toekomst’, elke trekking is wordt namelijk willekeurig door een notaris verricht en daardoor kan komend jaar zomaar op het getal 7 het meeste prijzengeld vallen.

Tags:

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.