Kansspelgiganten fuseren

Kansspelgiganten fuseren

Per 1 april 2016 zijn de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto gefuseerd. Door deze fusie ontstaat het grootste kansspelbedrijf van Nederland.

Kansspelgiganten fuseren

Kansspelgiganten fuseren: Per 1 april 2016 zijn de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto gefuseerd. Door deze fusie ontstaat het grootste kansspelbedrijf van Nederland. In totaal zullen ze een omzet hebben van ongeveer 1 miljard euro. Deze fusie resulteer erin dat er minder partijen zijn die kansspelen aanbieden. Een andere grote partij de Goede Doelenloterij. Deze zal je onder meer kennen van de Postcodeloterij of de Vriendenloterij.

Eerlijke concurrentie bij kansspelgiganten fuseren

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) ging na diepgravend onderzoek akkoord met de samensmelting. De fusering van de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto zal volgens ACM niet tot problemen leiden. Dit zou voornamelijk komen doordat de internationale kansspelmarkt steeds concurrerender wordt. Naar verwachting zullen er enkele grote buitenlandse kansspelorganisaties concurreren in de Nederlandse markt.

Dat de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto wilden fuseren kwam niet als een verrassing. In 1995 was er ook al sprake van een mogelijke fusie. Destijds werd dit door ACM tegengehouden, omdat ze bang was voor een monopolistische positie in de Nederlandse kansspelmarkt. Dit kwam mede doordat de Goede Doelenloterij een stuk kleiner was, maar ook omdat internet de markten voor bedrijven kleiner hield.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.