Lottery Goldballs

Nieuwe goede doelen loterij van het Nederlandse Lottovate

De KansSpelAutoriteit heeft aan Lottovate een nieuwe, tijdelijke vergunning verleend voor een nieuwe online Nederlandse goede doelen loterij.

lottery-goldballsDe Nederlandse KansSpelAutoriteit heeft een nieuwe tijdelijke vergunning verleend aan het Nederlandse bedrijf Lottovate. De tijdelijke vergunning werd verleend voor een nieuwe online loterij. Ten minste vijftig procent van de inleg dient naar een goed doel te gaan. De nieuwe loterij van Lottovate zal de eerste volledig online loterij van Nederland zijn.

Twee jaar geleden wilde de Kansspelautoriteit de vergunning nog niet verlenen. Maar de uitspraak van de rechter bracht daar verandering in. Volgens de rechter was het niet heel duidelijk waarom het aantal loterij vergunning, per se, beperkt moest blijven tot de vier bekende Nederlandse loterijen. Goede doelen loterijen vallen in Nederland buiten het nieuwe wetsvoorstel Kansspelen op afstand waarop de tweede kamer eerder dit jaar een klap gaf. Het wetsvoorstel moet echter nog wel worden goedgekeurd door de Eerste Kamer.

De overheid wil trouwens de loterijen tegelijk met online gokken reguleren maar dit niet in dezelfde wet vastleggen. Vergunningen voor online loterijen mogen nu al worden verstrekt maar voor andere soorten van online gokken is een aparte vergunning nodig. Vanaf 1 januari 2017 is het voor iedereen mogelijk om bij de Nederlandse overheid een vergunning aan te vragen.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.