Loterijverlies miljoenen

Waar zijn de miljoenen van loterijverlies gebleven?

Gedupeerde spelers van de Staatsloterij eisen vandaag dat voormalig rechtbankpresident het bestuur van Loterijverlies overneemt.

Loterijverlies miljoenen: Volgens een groep van dertig gedupeerden is de kas van Stichting Loterijverlies de afgelopen jaren geplunderd door oprichter Ferdy Roet. Ze beschuldigen hem ervan dat hij miljoenen euro’s heeft weggesluisd naar een heel netwerk van schimmige bedrijven. Met het geld van de stichting zou hij onder meer een riant landhuis in Bergen (NH) hebben gekocht.

200.000 spelers van de Staatsloterij brachten afgelopen jaren miljoenen bij elkaar omdat ze zich misleid voelden door de loterij. Deze gedupeerden organiseerden zich in 2008 om bij de Staatsloterij een schadevergoeding af te dwingen.

Deze gedupeerden eisen via de rechter in Alkmaar het ontslag van Ferdy Roet en de door hem aangestelde bestuurder ’Breton’ (een trustbedrijfje op het Britse eiland Guernsey). De voormalige president van de Rotterdamse rechtbank, Erik van den Emster (66), wordt door de gedupeerden voorgedragen als nieuwe bestuurder. Hij was na zijn werk als rechter en topman van de rechtbank tot 2013 voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak. Loterijverlies miljoenen moeten ergens zijn?

De Hoge Raad oordeelde in 2015 dat de Staatsloterij de spelers inderdaad jarenlang misleidde. Deze misleiding bestond eruit dat de Staatsloterij niet duidelijk was over de manier waarop de prijzen werden getrokken. Ze trokken deze uit een pot waarin ook de onverkochte lotnummers zaten. Ondanks deze juridische overwinning is het Loterijverlies niet gelukt om een schadevergoeding voor de spelers te krijgen. Een van de redenen daarvoor is dat het niet duidelijk is of er eigenlijk wel enige schade is ontstaan.

De gezamenlijke inleg van de spelers bij de stichting is in totaal meer dan 6,5 miljoen euro. En dit is volledig verdwenen! De nieuwe bestuurder zal proberen dit geld terug te halen en een overeenkomst met de Staatsloterij te sluiten.

 

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.