Staatsloterij Recensie

Beoordeelde Site Staatsloterij
Staatsloterij Logo
Korte Beschrijving In 1726 werd de Staatsloterij opgericht. De Staatsloterij de oudste loterij van Nederland. Sterker nog, het is een van ’s werelds oudste loterijen.
Eind­beoordelingLoterij Meesters (2.5/5)
Review geschreven door Loterij Meesters
Overzicht Staatsloterij
Voorwaarden zijn van toepassing

Recensie

Inleiding

De staatsloterij, één van de meest bekende Nederlandse loterijen. Opgericht in 1992 en uitgegroeid tot de grootste loterij van Nederland. De reden dat deze loterij zo populair in bij het Nederlandse publiek is niet heel moeilijk. Alle prijzen die je wint zijn netto, dit houdt in dat je geen belasting hoeft te betalen over gewonnen geldbedragen. Win je de jackpot van 27,3 miljoen euro, dan krijg je exact 27,3 miljoen euro op je rekening bijgeschreven. En dat, vinden wij erg prettig!

Welkom Bonus Staatsloterij

Als welkomstbonus biedt de Staatsloterij je een gratis lot aan. Dit betekend dat je 1x 100% gratis kans maakt op alle prijzen. Om van deze welkomstbonus gebruik te maken moet je automatisch tot wederopzegging meespelen. Dit houdt in dat na het gratis lot je zelf bepaald hoelang en met hoeveel loten je blijft meespelen. Het voordeel is dat je dus niet elke week naar de lokale sigarenboer hoeft om je lot uit te kopen.

Spelaanbod

Bij de Staatsloterij kun je op verschillende manieren meespelen. In principe heeft het alles te maken met je inleg versus de winst. Hoe groter het bedrag is wat je inlegt, hoe groter je kans op (grotere) geldbedragen. Bij de Staatsloterij kan je meespelen op de volgende manieren:

 • 1/5 Staatslot Met een 1/5 Staatslot speel je op dezelfde manier mee als met een heel staatslot, maar dan voor een lager bedrag. Het standaards 1/5 Staatslot kost €3 inclusief de jackpot. Zonder jackpot kost dit lot €2,60. Met een 1/5 Staatslot maak je kans op dezelfde prijzen maar win je 20% van het originele bedrag. Dus stel je wint de jackpot van €27,5 miljoen op een 1/5 staatslot, dan krijg je alsnog €5,5 miljoen op je bankrekening bijgeschreven. Wij doen het ervoor!Waarom de 1/5 staatsloten zo populair zijn? Het spreiden van winkansen. Als je bereidt bent om €15 uit te geven kun je ervoor kiezen om in plaats van 1 staatslot te kopen je winkansen te spreiden over 5x een 1/5 Staatslot. Zo heb je meer kans op wat lagere geldbedragen. Koop je tien 1/5 Staatsloten dan noemt de Staatsloterij dit een “Straatje”
 • Staatslot Een regulier staatslot kost €15. Met dit lot maak je kans op alle prijzen die er verloot worden. Wanneer je ervoor kiest om niet voor de jackpot (max 27,5 miljoen euro) mee te spelen kost dit lot €13. Je kunt het staatslot ook nog upgraden naar de XL-versie. Deze upgrade kost €2,50 en geeft je meer kans op extra prijzen tussen de €100 en €1 miljoen. Deze prijzen komen uit een extra trekking uit alle verkochte XL-loten uit die maand. Nadat je hebt bepaald welke versie van het staatslot je wilt kun je een eindcijfer kiezen. Dit is het laatste cijfer van jouw persoonlijke lotnummer.
 • Straatje Een straatje zijn 10 1/5 Staatsloten. Deze optie kost €30 en je hebt dan op elke eindcijfer 1 lot. Je hebt met deze optie dus 10x een kans om in de geldbedragen te vallen ten opzichte van bijvoorbeeld 2x een heel staatslot. Het voordeel met deze optie is dat je altijd minimaal €10 wint.
 • Straat Ga je echt voor de grote geldbedragen? Kies dan voor een straat. Een straat zijn tien hele staatsloten met opeenvolgende eindcijfers. Een straat loten kost inclusief de jackpot €150. Met deze straat win je minimaal €50 per trekking. Als je het geluk echt op je schouders hebt rusten, dan kan je voor de boulevard gaan. Een boulevard zijn 100 hele staatsloten met opeenvolgende eindcijfers. Dus vanaf 00 naar 01,02,03,04 door tot 99. Met een boulevard win je minimaal €630 per trekking en je maakt daarnaast natuurlijk de meeste kans op de grote geldbedragen. Het kopen van een boulevard is zoiets bijzonders dat het bij menig Nederlander op de bucketlist staat. Na het winnen van de jackpot (belastingvrij!) kan je best wat aanpassingen maken op je bucketlist..

Klantenservice

De klantenservice van de Staatsloterij hebben wij als erg prettig ervaren. Totaal geen opdringerigheid, negativiteit of leugens. De klantenservice is op alle mogelijke manieren te bereiken. Zo kan je in contact komen met de medewerkers van de klantenservice via telefoon, live-chat, tweet, facebook message en e-mail. Betalingsmethoden

Voors- en tegens

[one_half]

PLUSPUNTEN

 • Je bepaald zelf hoelang en met hoeveel loten je meespeelt.
 • Prijzen worden alleen uit verkochte loten getrokken.
 • Als winnaar blijf je altijd anoniem.
 • Alle trekkingen zijn openbaar.

[/one_half] [one_half_last]

MINPUNTEN

 • De meest kleine geldbedragen worden opgenomen in de winkans.

[/one_half_last]

[one_half]

PROMOTIES

[/one_half] [one_half_last]

NIEUWS

[/one_half_last]

Pluspunten

 • De allergrootste prijzenpot van Nederland!
 • 60% van inleg uitgekeerd
 • Belastingvrije winst
 • Een extra kans op prijzen van € 100 tot en met € 1 Miljoen!

Minpunten

Algemene Informatie

Officiële Site https://www.staatsloterij.nl
Website Talen Nederlands
Platformen Desktop/Laptop
Licenties Niet Beschik­baar
Bedrijfs­gegevens Staatsloterij bv

Bonussen

VIP-­Programma Ja

Welkomst­bonus

€21.600.000 Mega Jackpot‎
belastingvrij
Overzicht
Voorwaarden zijn van toepassing

Stortings- en Uitbetalingsopties

Stortingsopties iDeal, MasterCard, Visa
Geaccepteerde Valuta Euro

Spelersondersteuning

Support Via e-mail, FAQ, Telefoon
Support Talen Nederlands
Openings­tijden Support week 09:00-21:00 weekend 10:00-17:00