Lotto vergunning - LoterijMeesters.nl

De Lotto verkreeg vergunning illegaal

De Nederlandse Kans Spel Autoriteit (KSA) heeft op een oneerlijke wijze onderhands een vergunning gegeven aan De Lotto.

Bij online kansspelen zijn er een paar dingen erg belangrijk. Van de organisaties die de wetgeving bepalen en hierop toezien zijn betrouwbaarheid en eerlijkheid misschien wel de belangrijkste eigenschappen. Om deze reden is het dan ook bijzonder opmerkelijk en teleurstellend dat deze organisaties hierin blijken te falen. De Nederlandse Kans Spel Autoriteit (KSA) heeft op een oneerlijke wijze onderhands een vergunning gegeven aan De Lotto; een van de grootste kansspelaanbieders in de Nederlandse markt. Uit een uitspraak van de rechtbank in Den Haag blijkt dat het in strijd is met Europese regels om op deze manier vergunningen te verstrekken. 

Onvoldoende transparantie

Door op deze manier te handelen zorgde de KSA ervoor dat er geen transparante procedures gevolgd werden. Hierdoor kon de concurrentie van De Lotto niet meedingen naar dezelfde vergunning en werden ze als het ware buitenspel gezet. De uitspraak werd vorige week vrijdag gedaan nadat een tal internationale kansspelorganisaties een zaak hadden aangespannen tegen de KSA, zo meldt de krant. Het is de tweede keer in een periode van twee weken dat de KSA en het ministerie van Veiligheid en Justitie op het matje geroepen werden. Eerder bleek ook al dat een vergunning voor kansspelen voor paardenrennen op een oneerlijke wijze verstrekt was.

Dat de KSA, door gebrek aan transparante procedures, onvoldoende concurrentie plaats heeft laten vinden was in opdracht van Fred Teeven. Hij was destijds de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Het ministerie reageert ook op de aanklacht en stelt het aan de KSA is om gevolg te geven aan de opdracht die de rechtbank heeft gegeven dan wel in beroep te gaan. Voorlopig ziet het verder niet naar uit dat de vergunning van De Lotto opgeschort gaat worden. Het is aannemelijk dat de concurrentie van De Lotto het hier niet bij zal laten zitten en eist dat de vergunning opnieuw gegund gaat worden.

Tags:

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.