La Primitiva Recensie

Beoordeelde Site
La Primitiva
La Primitiva Logo
Korte Beschrijving Zoek jij meer spanning in je leven en wil je meer uit een week halen, dan is deelname aan een buitenlandse Lotto zo’n slecht idee nog niet. De ticketprijzen zijn nog niet zo kapitaal hoog als hier in Nederland, en de winstuitkering daarentegen is heel aantrekkelijk. Deelname aan La Primitiva houdt in dat jij meespeelt in datgene wat veel Spanjaarden dagelijks bezig houdt.
Eindbeoordeling Loterij Meesters 4 / 5
Review geschreven door
Bezoek La Primitiva

Recensie

La Primitiva Review


Laten we even heel eerlijk zijn tegenover elkaar. Iedereen houdt van een gokje wagen. Of je nu eens per maand een Staatslot koopt, of eens per week met de Lotto meespeelt; bijna iedere Nederlander test met regelmaat zijn geluk in een loterij. De kans dat je een prijs wint is heel klein, dat weet iedereen. De kans dat jij na het kopen van een lot in een loterij nooit meer hoeft te werken is nagenoeg nihil. Toch blijft daar die spanning. Want spanning, daar houden wij Hollanders gewoon van.

Waarom veel uitgeven
Het liefste geven we niet teveel geld uit aan een loterij. Het leven is al duur genoeg, dus waarom zou je dan ook nog eens honderden euro’s per maand gaan uitgeven aan jouw deelname aan loterijen. Liever zetten we maandelijks een bedrag in waarmee we proberen om een winst te behalen. Een van die loterijen waarbij het de afgelopen jaren behoorlijk spannend was, is La Primitiva. Dit is de eerste loterij die de wereld ooit heeft gekend die het tot internationale bekendheid schopte.

Mateloos populair in Spanje
De Spaanse loterij is een loterij waar de Spanjaarden nagenoeg allemaal aan meedoen. Voorheen was het dan ook zo dat de deelnemers aan deze loterij uit Spanje kwamen. Vandaag de dag is het mogelijk om vanuit ieder Europees land deel te nemen aan deze spannende loterij. De kans dat de Jackpot eruit gaat is niet wekelijks. De kans dat jij wint is dus gespreid. De Jackpot loopt echter wel behoorlijk op per keer dat deze niet valt. Op die momenten woelen de Spanjaarden in hun slaap. Wellicht winnen zij die Jackpot van 250 miljoen wel. Jij kan ook meespelen en meedingen naar die enorme Jackpot. Hoe je dat doet zullen we je nu gaan uitleggen. Jouw week zal nooit meer saai zijn, dat kunnen wij je wel verzekeren.

Bonussen
Meespelen bij La Primitiva is meedoen aan de Spaanse Lotto. Het systeem van een Lotto is eigenlijk wereldwijd hetzelfde. Jij selecteert de nummers die op jouw lot staan. Daarbij bepaal jij een volgorde. Die volgorde is aardig, maar eigenlijk doet hij er uiteindelijk weinig toe. Bij de trekking wordt bepaald welke nummers er winnen. Jij bepaalt wel hoeveel extra winst je wil maken. Dat doe je via het bonus systeem van de lotto.

Zet de joker in
Jij kan namelijk je Joker inzetten. Dat doe je tegen een bepaalde prijs. Een Joker inzetten kost een euro per keer. Daardoor verhoog je de kostprijs van je loten ietwat, maar de winstuitkering wanneer het geluk aan jouw kant is, zal veel hoger zijn. Jij bepaalt namelijk of je één, twee, of zelfs drie of meer keren de prijs uitgekeerd wilt hebben. Dit geldt uiteraard alleen voor de lagere prijzen. De hoge Jackpot kan je niet in meervoud laten uitkeren, dat spreekt voor zich.

Meespelen is simpel
Jij maakt een account aan. Daar leg je geld op in, en dat geld wordt gebruikt voor jouw inzet. De Spaanse Lotto geeft geen bonussen aan de spelers. Gratis speelgeld is iets waar niet aan wordt gedaan. Jij mag wel zelf bepalen met hoeveel loten je iedere keer meespeelt, hoe jouw loten eruit zien en hoeveel Jokers jij per trekking inzet.

Je kan deelnemen aan extra spelrondes bij La Primitiva. Dit houdt in dat je wekelijks een aantal keren meespeelt, maar dat je ook deelneemt aan de extra spelen die ze organiseren. Hierbij kan je extra geldbedragen winnen. Houd er rekening mee dat veel van deze spelen niet online verlopen. Ze verlopen enkel via de verkoop op vaste verkooppunten in Spanje. Dit houdt in dat je er alleen aan kan deelnemen als je een keer in Spanje bent.

Spelaanbod
Het spelaanbod van de organisator van La Primitiva is redelijk divers. Je kan kiezen voor diverse spelsoorten. Die spelsoorten richten zich op diverse sporten die in Spanje erg populair zijn. Je mag dan bijvoorbeeld denken aan het immer populaire Spaanse voetbal, waar enorme bedragen in om gaan. Wanneer jij dacht dat Nederlanders flink kunnen inzetten op voetbalwedstrijden, dan heb je het mis. Het Spaanse temperament speelt behoorlijk op langs de lijn bij een voetbalwedstrijd. Dan gaat het niet alleen om de winst van het team, maar ook om de persoonlijke winst van diegene die meespeelt in de Lotto. Quinigol is dan ook een heel gewild onderdeel van deze loterij.

De paardenrennen als alternatief
Kies jij liever voor de paardenrennen om op in te zetten, dan zit je bij de Spaanse Lotto ook aan het juiste adres. Wedden op paardenrennen is iets wat zo mogelijk nog ouder is dan wedden op voetbal. Jij kan inzetten op de prestaties van je favoriete paard en je favoriete jockey en renstal. Geluk bij de paardenrennen zal altijd heel erg afhankelijk zijn van de situaties en omstandigheden. Toch valt er genoeg in te verdienen. Wil jij dit ook eens proberen, dan is Quíntuple Plus voor jou het spel om te spelen.

Win miljoenen
Euromillions klinkt al gelijk als het spel waar het grote geld in omgaat. Dit, samen met de Spaanse Lotto, is het spel waar je wereldwijd op kan inzetten. De andere takken van de Lotto zijn doorgaans alleen voor de lokale Spanjaarden te spelen. Inzetten is de Spaanse Lotto houdt in dat je een beperkt bedrag inzet en dat je maximale prijzen kan winnen, wanneer je tenminste de juiste getallencombinaties invoert en de juiste serienummers kiest. Een joker inzetten verhoogt jouw winst. Meespelen met La Primitiva en Euromillions doe je vanuit je huiskamer in je luie stoel. Het volgen van de trekking kan je live op tv doen, of achteraf via internet.

Klantenservice
Wanneer je wil gaan deelnemen aan een buitenlandse loterij kan het nooit kwaad wanneer je wat taalbegrip hebt van het land waarin jij met de loterij meespeelt. Het komt namelijk niet veel voor dat een loterij een internationale klantenservice heeft. Ook bij La Primitiva is dit een wat achtergebleven gebied. Je kan wel een beroep doen op een klantenservice, maar dit zal je dan in het Spaans of wellicht in het Engels moeten doen. Met Nederlands kom je niet zo heel ver bij deze Spaanse variant van de Lotto.

Waar stel jij je vragen
Toch kunnen we ons wel voorstellen dat jij een aantal vragen hebt wanneer je een inzet gaat wagen bij La Primitiva of wanneer je een account opent bij deze loterij. Het is dan ook goed om in zo’n geval te kijken naar de bekende kanalen op Social Media. Facebook heeft zijn eigen plekje gereserveerd voor deze Spaanse Loterij. Jij kan daar jouw vragen en opmerkingen kwijt en je kan ook kijken bij de community die daar zit. Je bent vast niet de enige die vastloopt bij het aanmaken van een account of bij het laten uitbetalen van je winst. Twitter is ook een methode om vragen te stellen. Een speciaal Webcare team zal jouw vragen zo snel mogelijk voor je beantwoorden.

Uiteraard kan je La Primitiva ook bellen op hun klantenservice. Denk er dan wel om dat je kennis van de Spaanse taal moet hebben. Er zijn geen Nederlandstalige telefonistes om jou te woord te staan. Wil je toch gemakkelijk kunnen meespelen zonder het risico te lopen van een buitenlandse account, dan kan je altijd aansluiten bij een Syndicaat. Dit is een groep buitenlandse spelers die meespeelt in de Spaanse loterij. Op die manier kan je wel communiceren in je moedertaal met de medespelers. Je mag de winst niet voor jezelf houden maar zal moeten delen. Dat staat er wel tegenover.

Voors en tegens
Spelen bij een buitenlandse loterij heeft altijd zo zijn risico’s. Spelen bij La Primitiva houdt in dat je een deel van de Spaanse vurigheid in je krijgt. Je zal echter wel altijd in de gaten moeten houden dat er ook nadelen zitten aan deze Spaanse loterij. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Voors: Een heel groot voordeel van de Spaanse lotto is toch wel dat de inzet aantrekkelijk laag is. Dat is redelijk logisch want de gemiddelde Spanjaard heeft het momenteel niet zo heel breed. Zij kunnen dan ook zo min mogelijk geld missen voor een loterij maar willen wel een leuke kans op een winst maken. Iedereen gokt dan ook op de Jackpot. Die is progressief. Dat houdt in dat hij groeit met de keer dat deze er niet uit gaat.

Tegens: Een laag deelnametarief heeft ook zijn nadelen. Een groot nadeel is dat de prijzenpot niet altijd zo heel hoog zal zijn. Er kan immers alleen maar worden uitbetaald vanuit de inzetten. Het enige waarvan jij wel met zekerheid weet dat deze iedere trekking een behoorlijk bedrag stijgt is de Jackpot. De kans dat jij die jackpot wint is echter betrekkelijk klein aangezien er heel veel deelnemers zijn bij de Spaanse Lotto.

Unique Selling Point
Meedoen aan La Primitiva houdt in dat je volop keuzevrijheid hebt. Jij bepaalt per week of je meespeelt. Daarnaast zijn er meerdere trekkingen per week en ook hier is de keuze weer aan jou. Speel je mee met één of met meerdere trekkingen. Je mag ook zelf bepalen met hoeveel loten jij meespeelt.

Speel je op safe en speel je met één lot mee, dan zal jouw deelname een laag risico voor jou inhouden. In dat geval is je inzet niet hoog, maar je winstkansen zijn het daarnaast ook niet. Het is dus maar net wat jij zelf wil. Daarbij kan je wel de hoogte van je winstuitkering bepalen. Kies jij ervoor om een joker in te zetten? In dat geval zal de hoogte van jouw winst worden vermenigvuldigd. Hoe meer jokers je inzet, hoeveel meer je zal kunnen winnen.

Hoeveel wil jij winnen
Het spreekt voor zich dat het inzetten van jokers alleen geldt voor de lagere prijzen. De jackpot bij La Primitiva kan je uiteraard niet vermenigvuldigen. Die valt of die valt niet. Of dat zo is, dat is gewoon een kwestie van geluk hebben, maar dat is het met zoveel zaken in het leven.

Inzetten bij de Spaanse lotto kan je op meerdere manieren doen. Je kan ervoor kiezen om in te zetten en te betalen via meerdere creditcards of via een bankoverschrijving. De meest gebruikte betaalmethode, iDeal, behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Je zal dus een creditcard moeten aanschaffen wanneer je met deze internationale lotto mee wilt spelen. Zo’n betaalmethode heeft het grote voordeel dat je heel gemakkelijk je geld kan overmaken en dat de uitbetalingen eveneens heel gemakkelijk zullen verlopen. Bovendien blijf jij altijd een goed overzicht houden op jouw uitgaven aan deelname aan loterijen in Spanje. Dit is een handige manier om het saldo van je creditcard een positieve boost te geven, en dat wil toch iedereen.

Samenvatting
Zoek jij meer spanning in je leven en wil je meer uit een week halen, dan is deelname aan een buitenlandse Lotto zo’n slecht idee nog niet. De ticketprijzen zijn nog niet zo kapitaal hoog als hier in Nederland, en de winstuitkering daarentegen is heel aantrekkelijk. Deelname aan La Primitiva houdt in dat jij meespeelt in datgene wat veel Spanjaarden dagelijks bezig houdt.

Een gelukkige hand
Heb jij een gelukkige hand wanneer het aankomt op het selecteren van nummers, dan zal het zeker lonen om een keer een lot in te vullen. Wil jij dit doen, dan zal je wel een account moeten aanmaken bij La Primitiva. Het is dus niet de moeite waard om dit voor eenmalig proberen te doen. Wil jij toch een keer proberen hoe het nu voelt om deel te nemen aan zo’n internationale loterij zonder dat je al teveel accounts moet aanmaken, dan kan je altijd nog aanmelden bij een spelerssyndicaat. Dit zijn groepen internationale gokkers die zich als groep inschrijven bij de lotenverkoop en op die manier loten inkopen. Omdat jij bij heel veel internationale loterijen tegelijk meespeelt zal er daardoor meer winstkans zijn, waarbij je voor een lagere inzet kan meespelen.

Bezoek La Primitiva

Algemene Informatie

Officiële Site http://www.loteriasyapuestas.es
Beschik­bare Talen Spaans
Licenties Government of Spain

Bonussen

Spelersondersteuning

Support Via e-mail, Live chat, Telefoon
Beschik­bare Support Talen Engels, Spaans

Stortings- en Uitbetalingsopties

Stortingsopties Bankoverschrijving, MasterCard, Visa
Bezoek La Primitiva