EuroMillions Recensie

Beoordeelde Site
EuroMillions
EuroMillions Logo
Korte Beschrijving De Europese loterij biedt jou de gelegenheid om meer leuke dingen te doen met je euro dan je ooit zelf voor mogelijk had gehouden. Ben je woonachtig in één van de 9 organiserende landen, dan is deelname gewoon mogelijk via een regulier verkooppunt in een winkel. Je hoeft niet per definitie een account aan te maken, en kan per trekking besluiten of je mee wilt doen.
Eindbeoordeling Loterij Meesters 3 / 5
Review geschreven door
Bezoek EuroMillions

Recensie

EuroMillions


De tijd dat je alleen deelnam aan een loterij in je eigen land ligt allang achter je. Dat ene lot wat jij kocht bij de sigarenhandel waarna je gespannen ging afwachten of je een prijs had gewonnen is eveneens voltooid verleden tijd. Vandaag de dag ontdekken steeds meer mensen de spanning van meespelen aan een buitenlandse loterij. Er is echter iets wat veel mensen weerhoudt om hun geluk te beproeven wanneer het hierop aankomt; ze zien op tegen het gedoe wat erbij komt kijken.

Voor wie van veel geld houdt
Speciaal voor iedereen die houdt van een flinke prijzenpot en een loterij waar ze jouw taal spreken is er nu EuroMillions. Dit is een loterij waarbij wordt deelgenomen vanuit 9 Europese landen. De deelnemers kunnen allemaal loten kopen in deze loterij, en tweemaal per week – op dinsdag en vrijdag – is er een prijstrekking. Hierbij bepaalt het lot of jij de winnende code op je lot had ingevuld om de ‘kluis te kraken’.

Gegarandeerd miljoenen winnen
Het is de eerste loterij die wij meemaakten waarbij jou een winst wordt gegarandeerd. Er wordt beloofd dat er per trekking twee mensen ieder een miljoen Euro zullen winnen. Dat is natuurlijk iets wat iedereen wel graag zou willen. Daarnaast is EuroMillions een redelijk laagdrempelige loterij. Er wordt namelijk op de website gesproken in jouw eigen taal zonder dat je afhankelijk bent van de zielige resultaten van Google Translate.

Jouw bonus
Wij hebben voor jou gekeken wat je nu precies mag verwachten van EuroMillions en wat zij van jou verwachten. We keken naar de bonussen die je krijgt wanneer je meespeelt, maar ook naar de manier waarop je kan meespelen in deze Europese loterij. Ook jouw betalingsmogelijkheden, de uitleg over het openen van een account en het overmaken van je inleg komt uiteraard aan bod. Wij stapten in de wereld die EuroMillions en keken wat jij allemaal voor leuks kan doen met je Euro’s. De resultaten vind je in onderstaande review.

Bonus
Je ziet het niet heel vaak dat een internationale loterij bonussen uitdeelt aan potentiële spelers. De inzet is doorgaans dusdanig laat dat er weinig ruimte overblijft voor bonus bedragen. Toch heb jij bij de loterij van EuroMillions de gelegendheid om een leuk bedrag te winnen. Dit doe je in de vorm van gratis loten. Hoe je die loten kan winnen, daar zijn ze heel transparant over.

Hoe speel jij EuroMillions
Allereerst zal jij een account moeten openen. Dat is op zich niet zo heel ingewikkeld; je vult een aantal gegevens in en er wordt een accordering van de betalingswijze uitgevoerd. Vanaf dat moment kan jij geld storten op je account waaruit je loten worden betaald. Jouw inzet wordt van je account afgehaald. Je winst wordt bijgeboekt op het saldo van je account. Dat is de basis van jouw deelname aan deze Europese loterij.

Gratis tickets winnen
Aan alle spelers wordt er éénmalig de kans geboden om kans te maken op 1000 gratis tickets. De deelname aan deze bonus is heel eenvoudig. Je klikt op een banner op de website van de loterij en vervolgens moet je een aantal gegevens invoeren. Daarna verdwijnt jouw naam in een gegevensbank. Uit die gegevensbank worden op het laatst 50 personen getrokken. Die vijftig personen zullen ieder 20 gratis tickets winnen voor deelname aan de loterij. Het is geen heel groot bedrag wat je als bonus krijgt, maar het is wel heel leuk dat iedere speler kan deelnemen aan deze bonus.

Daar waar je ziet dat veel online casino’s alleen een bonus geven aan beginnende spelers krijgen hier alle spelers een gelijke kans. Het is dus geen lekker makertje om deel te nemen en de bonus zal ook niet naderhand worden verrekend met jouw winstuitkering. Op 19 april hoor jij, samen met al die andere geïnteresseerden of jullie een gratis lot hebben binnen geharkt. Zoveel saamhorigheid had je nog nooit in Europa.

Spelaanbod
EuroMillions is een Europees spel wat veel extra varianten aanbiedt. Je kan meespelen in de loterij waarbij je per trekking een lotnummer samenstelt. Dit doe je via een online deelnameformulier. Je kan ervoor kiezen om per trekking een ander lotnummer in te voeren. Je zou er echter ook voor kunnen kiezen om eenmalig een lotnummer te kiezen en hier gewoon permanent mee te spelen, net zoals je dat bij een andere loterij zou doen.

Jij beslist
Jij kiest zelf een lotnummer, een serieletter en een serienummer. Na de trekking van EuroMillions, op dinsdag en vrijdag, wordt bepaald welk lotnummer er met de prijs vandoor gaat. Bij veel loterijen is het zo dat ook niet verkochte loten deelnemen aan de trekking. Dat wil zeggen dat de grote prijzen nogal eens blijven liggen. Bij EuroMillions is dit niet zo. Hierbij krijg je de garantie dat er minimaal twee prijzen van een miljoen per trekking uitgaan. Op die manier weet jij zeker dat iedere speler een gelijke kans maakt op een prijs.

Een landelijke trekking
Naast een algemene Europese trekking is er nog een trekking; de trekking die per land plaatsvindt. Jij kan in het land waarin je woont inzetten voor landelijke trekkingen. Deze zijn per deelnemend land verschillend. Feit is wel dat je voor die extra trekkingen ook weer apart moet gaan inzetten. Het houdt het spannend, maar de winstkansen zullen niet in ieder land hetzelfde liggen. Jij bent gebonden aan een land voor de spelmogelijkheden.

De winstuitkeringen zijn bij deze Landelijk afhankelijke spelopties ook iets lager dan bij de Europese trekkingen. Speel je mee met de Belgische variant, dan kan je bijvoorbeeld bij My Bonus een bedrag tussen 50 en 100 euro winnen. Het is uiteraard niet de hoofdprijs, maar het is net datgene wat het leuk maakt om mee te doen.

Klantenservice
Iedereen die wel eens een account heeft aangemaakt voor een buitenlandse loterij kent het probleem. Je wil een account gaan aanmaken, maar op een bepaald punt in het traject snap je niet meer hoe je verder moet. Speel jij bij een buitenlandse loterij waarvan jij de taal niet machtig bent, dan heb je in zo’n geval een probleem. Je bent afhankelijk van een buitenlandse helpdesk met medewerkers die niet weten waar jij het over hebt.

Een prettige klantenservice
De klantenservice van EuroMillions is wat dat betreft een ware verademing. Jij mag gewoon contact opnemen met de klantenservice in je moedertaal. De medewerkers die jou te woord staan begrijpen direct wat jij tegen ze wil zeggen en dat heeft behoorlijk wat voordelen. Je hebt de keuze uit meerdere Europese talen dus er is er altijd wel één tussen die jou van dienst kan zijn. Contact opnemen kan je heel eenvoudig doen. Je maakt gebruik van de gangbare mogelijkheden. Heb je een vraag die niet direct heel nijpend is, dan kan je deze per mail stellen. De normale termijn om een vraag te beantwoorden is ongeveer een dag. Je moet deze optie dus niet kiezen wanneer je direct verder wil gaan met je aanmelding. Je kan ook de telefoon pakken. Dit is wellicht nog wel de snelste methode. Houd er dan wel rekening mee dat het betaalde service nummers zijn en dat je dus wel moet betalen voor het advies wat je krijgt.

Contact via social media
De laatste optie is de mogelijkheid via Social Media. Via de Facebook community of via Twitter kan jij een vraag stellen waarop je met een paar uur een antwoord krijgt. EuroMillions heeft een eigen webservice team klaarzitten wat jouw vragen beantwoordt. De tijden waarop je een klantenservice kan bereiken variëren per land waarin je woont. Vaak worden er uitgebreide kantooruren aangehouden. Heb jij  een algemene vraag, dan kan je het beste kijken bij de FAQ’s.

Voors – en tegens
Iedere loterij heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo ook de loterij EuroMillions. We hebben er een aantal voor je uitgelicht.

Voors: Een groot voordeel van de loterij EuroMillions is de klantenservice die altijd wel in een taal beschikbaar is die voor jou handig is. Daarnaast is het mogelijk om te betalen op een manier die voor jou het handigste is. De Europese manier iDeal is heel populair bij veel klanten, en je kan daar dan ook mee betalen. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om te betalen met een credit card.

Tegens: Deelnemen aan een buitenlandse loterij houdt vaak in dat de loten heel laag geprijsd zijn. Deelnames van 1 of 1,5 euro zijn heel normaal. Deze loterij hanteert echter een tarief van 2,50 euro. Voor een lot is dit best nog een behoorlijk bedrag, zeker wanneer je kijkt naar de winstuitkeringen die toch niet echt extreem hoog zijn.

Unique Selling Point
Iedere loterij heeft zo zijn eigen specialiteit. Dit is de loterij waar het meeste geld in omgaat. In het geval van Euromillions is er uiteraard sprake van één hoofdpot en meerdere kleine bedragen die gewonnen kunnen worden. Een opvallend detail, wanneer je kijkt naar deze Europese loterij, is dat er meerdere landelijke bonusspelen zijn waaraan je kan deelnemen. De loterij wordt georganiseerd vanuit 9 verschillende Europese landen. Woon jij in één van die landen, dan kan je deelnemen aan de lokale extra trekkingen. Woon jij in een ander Europees land, dan wordt het ineens een heel ander verhaal.

Meespelen via de conciërge
Je kan dan wel meespelen met deze loterij maar dat doe je dan via een account die wordt beheerd door een speciale agent bij de conciërge service. Jouw loten staan vermeld op je account, en er wordt ook voor je bijgehouden of je een bedrag hebt gewonnen. Er wordt nergens op de website melding gemaakt van betalingen voor de diensten van een dergelijke agent, maar wij nemen aan dat dit niet voor niets gebeurt.

Speel mee met een groep
Neem jij deel aan deze loterij, dan kan je dit niet alleen als particulier maar ook als groep doen. Je sluit je in dat geval aan bij een zogenaamde syndicaat. Dit is een groep buitenlandse spelers die zich verzamelt en gezamenlijk meespeelt in de loterij. Dit is een manier waarop jij zeker weet dat je meedingt in veel loterijen tegelijk. Die syndicaten zijn namelijk werkzaam bij meerdere Europese en niet-Europese loterijen in één keer. Jij betaalt per week, maand, of per trekking een bepaald bedrag en voor dat bedrag wordt er vervolgens ingezet. Het is een heel leuke methode om mee te dingen in meerdere loterijen zonder dat je hoeft om te zien naar de specifieke regeltjes.

Samenvatting
De Europese loterij biedt jou de gelegenheid om meer leuke dingen te doen met je euro dan je ooit zelf voor mogelijk had gehouden. Ben je woonachtig in één van de 9 organiserende landen, dan is deelname gewoon mogelijk via een regulier verkooppunt in een winkel. Je hoeft niet per definitie een account aan te maken, en kan per trekking besluiten of je mee wilt doen.

Spelen vanuit het buitenland
Ben jij echter een deelnemer vanuit een ander land, dan zal je wel een account moeten aanmaken wat je laat beheren door een agent die handelt vanuit een conciërge. Dit houdt voor jou in dat jij betaalt maar dat je inzetten door iemand anders worden gedaan. Jij blijft uiteraard wel volledig up tot date over de uitbetalingen en winsten, maar je mist een deel van de spanning rondom de loterij zelf.

Meedingen naar de bonus
Wil jij deelnemen aan een extra bonusspel, dan zal je in één van de 9 landen woonachtig moeten zijn. Ben je dat niet, dan kan jij je deelname aan een bonusronde eigenlijk wel vergeten. De enige bonus waarnaar jij kan mededingen is de bonus van 20 tickets die op 19 april wordt uitgeloofd. Wil jij anoniem meespelen in deze loterij en zie je er niet tegenop om een eventuele grote prijs met meerdere mensen te moeten delen, dan is deelname via een syndicaat een veel gekozen optie. Syndicaten krijgen een korting wanneer ze hun deelname aan een aantal loterijen in Europa combineren. Die kortingen kunnen oplopen van 7 tot 8 procent en zijn dus absoluut de moeite waard. Jij betaalt aan zo’n syndicaat een vaste deelname, en wanneer er in een bepaalde trekking één of meerdere prijzen vallen deel jij mee in die prijzenpot. Een aantrekkelijk vooruitzicht.

 

Bezoek EuroMillions

Algemene Informatie

Officiële Site https://www.euro-millions.com
Beschik­bare Talen Duits, Engels, Spaans
Licenties Niet Beschik­baar

Bonussen

Spelersondersteuning

Support Via e-mail, Live chat, Telefoon
Beschik­bare Support Talen Engels, Spaans

Stortings- en Uitbetalingsopties

Stortingsopties Bankoverschrijving, iDeal, MasterCard, Visa
Bezoek EuroMillions